Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kipkroketten I

Aantal personen: 4

Ingrediënten

45 gr boter
45 gr bloem
3 dl kippenbouillon
100 gr gaar, kleingesneden kippenvlees
25 gr fijngehakte gekookte ham zonder vet
Peper, zout
3 gestoofde, kleingesneden champignons
1 ei
Paneermeel

Bereiden

Smelt de boter, voeg de bloem droog toe en schenk er daarna, al roerend,
langzaam de bouillon bij.
Vermeng de saus met het kippenvlees, de ham en de champignons en breng de
ragoût op smaak met peper en zout.
Strijk de ragoût uit op een bord en laat koud worden.
Vorm met 2 lepels 8 kroketten.
Wentel deze door paneermeel en vorm ze op tafel bij.
Haal de kroketten door het losgeklopte ei en rol ze nogmaals door
paneermeel.
Bak de kroketten 3-5 minuten in frituurvet van 180°C.
Laat ze in een vergiet uitlekken en schik ze, op een geplooid servetje, op
een warme vleesschaal.
Leg er een toefje verse peterselie bij, of bak de peterselie in het
frituurvet en knip er boven de kroketten kleine stukjes af.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kip met gember en lente-uitjes
Oostenrijkse kipstoofschotel
Taco‘s gevuld met pikante kip
Kruidige kippenpootjes
Kip met gepureerde druiven

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes